This part is in Dutch because the book is in Dutch. It is about a book in memory of Elsje van der Ploeg, and the ideas she still had to combine Suminagashi with Ebru. Yusuf Akkaya and Marieke de Hoop are the main inspirators for this book.

Na het overlijden van Elsje bestond er bij Yusuf, een heel goede vriend van haar waarmee ze samen papier marmerde, de behoefte om de inspirerende idee├źn die ze samen hadden en niet meer samen konden uitvoeren, alsnog uit te voeren.

Je kunt niet overal goed in zijn.
Ga door met waar je goed in bent,
als je probeert beter te worden
waar je niet goed in bent
zul je nooit verder komen.


Elsje

Sumi Ebru gemaakt door Elsje en Yusuf

Yusuf is geen papiervouwer maar een kunstenaar op het gebied van Ebru, Turks marmeren. Elsje en Yusuf leerden van elkaar. Elsje deed Suminagashi, Japans marmeren. Ze combineerden deze technieken met verrassende resultaten.

Yusuf heeft met vrienden van Elsje een kunstproject opgezet met als resultaat een tentoonstelling van Marmer Kunst op papier of op stof.

Elsje

Naar aanleiding van de tentoonstelling is er dit boek gedrukt, vol met mooie foto's van verschillende marmer technieken zoals Ebru, Suminagashi, Encaustic en Suiker-Azijn marmeren.

In dit boek vind je ook herinneringen aan Elsje en handleidingen over hoe je zelf aan de slag kunt met deze technieken.

Liber Amicorum - in de voetsporen van Elsje

Ebru gemaakt door Yusuf

Hoe te bestellen

Stuur mij een email met het verzoek. Mijn emailadres vind je onderaan deze pagina.

Het boek kost 15 euro en de portokosten zijn binnen Nederland 5 postzegels.